dimarts, 22 d’octubre del 2013

COCA DE IOGURT

La gràcia d’aquesta coca està en què fem servir l’envàs buit del iogurt com a mida per als altres ingredients.
Per a cada coca ens caldrà:
·        3 ous
·        1 iogurt amb gust de llimona
·        2 mides de iogurt de sucre

·        ½ mida de iogurt d’oli d’oliva
·        3 mides de iogurt de farina
·        1 sobre de llevat en pols
·        1 xic de mantega

Aquestes mides són per a una safata de forn petita. Si teniu una safata mitjana multipliqueu els ingredients per 2. Amb la safata més gran multipliqueu per 3.

Per preparar la coca, comenceu escalfant el forn a temperatura màxima.
Bateu els ous i afegiu el iogurt, el sucre i l’oli sense deixar de remoure.
Mescleu el llevat amb la farina i passeu-la per un colador. Afegiu-la poc a poc a la barreja anterior sense deixar de remoure. 

Engreixeu el motlle amb la mantega i poseu la mescla en ell. No el mogueu gaire i poseu-lo al forn de seguida. Baixeu la temperatura del forn a foc suau (uns 140º). Es deixa coure uns 35-45 minuts, i passat aquest temps s’apaga el forn i es deixa refredar una mica abans de treure la coca. No obriu el forn a mitja cocció perquè correm el risc de que es baixi. Desemmotlleu quan encara estigui calent. Alguns els agrada obrir el pastís per la meitat i farcir-lo de xocolata desfeta o nata, d'altres el ruixen d'anís i l'empolsinen de sucre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada