dimecres, 22 de novembre del 2017

Cuina mexicana

Tinga de pollastre

Tinga de pollo


Ingredients:
- 2 pits de pollastre sense pell i ossos
- 1 gra d'all
- 2 cebes grosses
- 1 xili chipotle
- 1 llauneta de tomàquet fregit
- sal
- oli
- una pastilla de brou
- tortilles mexicanes de blat de moro o blat

Bullim el pollastre en una olla exprés amb un tros de ceba i sal.
Reservem el caldo i la ceba del bullit, i desfilem els pits de pollastre. 
Tallem les resta de cebes en juliana ben fina i les ofeguem en oli amb el gra d'all en una paella.
Ha de quedar transparent, que no s'enrosseixi.
Mentre es va fent la ceba, en una batedora liquarem un xili chipotle, la ceba del bullit, un got de brou, el gra d'all de la paella, el tomàquet fregit, la pastilla de caldo i una mica de sal.
Quan tenim la ceba ben estovada hi afegim el pollastre desfilat i el liquat.
Deixem que faci xup-xup una estona i ja ho tenim. No ha de quedar ni massa caldosa ni massa eixuta.
Amb aquesta tinga podem preparar tacos amb tortilles mexicanes de blat de moro o de blat. També queda molt bé per a quesadilles amb tortilla i formatge. Per a fer-les hem d'agafar una tortilla, posar-hi una mica de tinga i un tall de formatge tendre i doblegar-la per la meitat, com una cresta. Ho passem per la planxa calenta i anem tombant sovint que no es cremi, quan el formatge està fos ja ho tenim.
Bon profit.



1 comentari: